Случаите на остър хепатит с неизяснен произход при деца са около

...
Случаите на остър хепатит с неизяснен произход при деца са около
Коментари Харесай

Великобритания разследва предаване на хепатит от животни на деца

Случаите на изострен хепатит с неуточнен генезис при деца са към 300 в редица страни. Във Англия доказаните заболели са 163. Властите проверяват предаване от кучета.

 

Проучванията връщат лентата отпреди пандемията и изследват какво са яли и какви медикаменти са приемали по време на пандемията. Хепатитът провокира съществени чернодробни възпаления при малчуганите.

 

13% от инфектираните деца са стигнали до чернодробна трансплантация, това са 10% от разболелите се. Голям % от боледувалите имат домакински любим у дома или са контактували с подобен. Според медиците въпреки всичко е дребна вероятността за предаване от кучета. Вече беше изключен разновидността повода за хепатит е имунизация. Смята се, че се дължи на аденавирус или отслабен имунитет. До момента няма инфектирани възрастни, а инфектираните деца са под 5-годишна възраст, а болестта се развива стремително.

 

Сред признаците са потъмняване на урината, изсветляване на изпражненията, пожълтяване по тялото, висока температура и изнемощялост.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР